Novinka – O Svatojánských slavnostech v roce 2012 vystoupí i Tomáš KOČKO & ORCHESTR!

Jsme rádi, že Vás můžeme potěšit zajímavou, parádní  novinkou. Ano, příští rok na Svatojánské slavnosti 23.června v roce 2012 vystoupí jako hlavní hvězda Svatojánských slavností ve Vlachovicích v areálku na Hradišťku, jedinečná kapela TOMÁŠ KOČKO & ORCHESTR !!!

www.kocko.cz

Možná je sice zrovna moc neznáte, ale jedná se o velice kvalitní kapelu, zaručující dobrý zážitek i posluchačům, jenž  poslouchají různé hudební  žánry. V zahraničí je kapela řazena do prostoru mezi švédské Hedningarna a maďarské Muszikás. V ČR se jí dostalo přízvisek  moravské Jethro Tull, ale těžko srovnávat. Hudba TOMÁŠE KOČKA & ORCHESTRU je originální a bylo by nefér je s někým porovnávat.

Tomáš Kočko & ORCHESTR vystupují na mnoha významných festivalech v ČR a v zahraničí, přičemž koncertují po celé Evropě, např. v tomto roce v Polsku, Maďarsku, Dánsku, Rusku či samozřejmě i Slovensku.

V roce 1999 vyšlo debutové CD HORNÍ CHLAPCI (INDIES rec.1999) a toto album bylo časopisem FOLK & Country hodnoceno jako DEBUT ROKU!

Neméně úspěšné bylo i druhé CD Do kamene tesané aneb ONDRÁŠ (Indies rec. 2000), které se stalo inspiračním zdrojem pro pozdější vznik polského divadelního představení Ondraszek – pan Lysej Góry.

Třetí album pod názvem HODOVNICE (Indies rec. 2001) se setkalo s příznivými ohlasy nejen u nás, ale i v zahraničí.

Neřadové album SADNÉ ZRNO (TKA 2002) pak vyšlo jako příloha čtvrtého vydání básnické sbírky L. Nezdařila Horní chlapci.

Album DO TANCA! bylo Akademií populární hudby nominováno na cenu Anděl 2003.

CD POPLÓR (Indies rec. 2006) se v konkurenci alb z celého světa drželo dva měsíce v Top 20 Europian World Music Charts a vyhrálo ocenění Anděl 2006 – Deska roku v kategorii world music.

Album  KOLEDA (Indies rec. 2009) je nominováno na cenu Anděl v kategorii world music.

V roce 2011 kapela vydala své poslední album Godula,  s výbornými recenzemi a ohlasy u nás, ale především i v zahraničí.

Kromě koncertní činnosti Tomáš Kočko & ORCHESTR spolupracuje s Těšínským divadlem (projekty Těšínské niebo a Ondraszek – pan Łysej Góry) a v roli producenta se podílel na vzniku etnometalových alb Relic Dances, Osamělí a Návaz (spojení metalu a folklóru) známé skupiny Silent Stream Of Godless Elegy.

Doufáme,  že si tento výborný hudební zážitek nenecháte příští rok v přírodním prostředí  Hradišťka ujít. Věřte, že se máte na co těšit.:-)

Comments are closed.